Σεμινάριο Μύησης Φαραγγιών 2ο Σ/Κ 10ος 2015

Mε την κατάβαση στο Φαράγγι των Μύλων ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση για το Σεμινάριο Μύησης Φαραγγιών του 10ου του 2015 του Συλλόγου μας.
Είχαμε μέχρι τελευταία στιγμή μιά αμφιβολία για το αν θα έπρεπε να πηγαίναμε στο Φαρ. Φλαμπούρι αντί γι’ αυτό, λόγω καιρού, αλλά πλησιάζοντας την περιοχή εκτιμήσαμε ότι οι προγνώσεις που είχαμε πάρει θα μας άφηναν να το κατέβουμε χωρίς απρόοπτα.
Πήραμε την ανηφόρα και μετά από περίπου μία ώρα περπάτημα, ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στην πρώτη κατάβαση. Επαναλάβαμε τις τεχνικές με πολύ καλή επιτυχία, και συνεχίσαμε για καμμιά ώρα φτάνοντας στο μεγάλο καταρράκτη. Εκεί είχαμε το «ραντεβού» με την μικρής διάρκειας βροχόπτωση που περιμέναμε, έτοιμοι όλοι με τα αδιάβροχά μας, αλλά βρήκαμε ευκαιρία να καθήσουμε να τσιμπήσουμε κάτι μέχρι να περάσει το σύνεφο πάνω από τα κεφάλια μας. Υπάρχει ιδανικό μέρος εκεί με βραχοσκεπή που παρέχει κάλυψη από τη βροχή και από τυχόν κατολισθήσεις.
Πράγματι η βροχή κράτησε κάπου 15-20 λεπτά και μετά όλα ήταν πάλι όπως πρίν, συνεφιά και κάπου-κάπου καμμιά ψιχάλα, που εξελίχθηκε σε ακόμη καλύτερες συνθήκες.
Τερματίσαμε με κέφι και αρκετή ενέργεια για να πάμε για μπάνιο στο Σχοίνο και να συνεχίσουμε για φαγητό σε μιά από τις παραλιακές ταβέρνες του χωριού.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ολοκλήρωσαν το Σεμινάριο Μύησης, που από το πρώτο πρακτικό μάθημα εκτέλεσαν επιτυχημένα όλες τις τεχνικές του επιπέδου και έκαναν την ύλη να μοιάζει πολύ λίγη.