17/10/15 Φαράγγι Νέδας

Φαράγγι Νέδας 17-10-15
Είχαμε πεί ότι αυτό θα ήταν το τελικό φαράγγι του Σεμιναρίου Μύησης στην Κατάβαση Φαραγγιών, αλλά ο καιρός μας εμπόδισε να το επισκευθούμε την προηγούμενη εβδομάδα που τελείωνε το Σχολείο. Έτσι ξεκινήσαμε, τρία αυτοκίνητα από την Αθήνα με τους, Γεράσιμο Κρεμμύδα, Σπύρο Ζαννιά, Ηλία Σιατούνη, Ξένια Γεωργοπούλου, Μίλτο Χασιαλή, Νιόνια Μαλεφάκη, Τάκη Καπλαντζή, Διονύση Δρίλλια, Αναστασία Στέφου και τον γράφοντα Άγγελο Βλαχόπουλο, για να συναντήσουμε στο δρόμο τον Γιώργο Εξηνταβελώνη και την Ειρήνη Πυρομάλλη με την κορούλα τους, που ξεκίνησαν από την Καλαμάτα και να απολαύσουμε όλοι μαζί την πολύ όμορφη και χωρίς πολλές απαιτήσεις κατάβαση.
Όπως πάντα το νερό στην κοίτη ήταν καθαρό και αρκετό για να γεμίζει τις βάθρες που μπορούν να γίνουν άλματα, τα οποία τιμήσαμε όλοι. Είναι σχεδόν συνεχόμενα και το άγριο έδαφος της κοίτης δημιουργεί πολύ καλά πατήματα ώστε να μπορεί κανείς να έχει επιλογές από το να πηδήξει 3-4μ. μέχρι και να κατέβει σχεδόν όλο το ύψος περπατώντας μέχρι το νερό.
Ο καιρός ήταν ότι έπρεπε, με την λιακάδα να μην μας καίει ιδιαίτερα, παρά μόνο να μας κρατάει σε μιά ευχάριστη θερμοκρασία.
Τελειώσαμε τη διαδρομή χωρίς απρόοπτα και σύντομα βρεθήκαμε σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής να κάνουμε τις κουβέντες μας ιδίως με τους Καλαματιανούς φίλους μας που δεν βλέπουμε όσο συχνά θα θέλαμε.