1/11/15 Φαράγγι Καλλιθέας

Αμέσως μετά το τέλος του Σεμιναρίου Μύησης του 10ου/2015 πήγαμε στη Νέδα και η όρεξη των νέων συντρόφων μας άνοιξε. Σκαλίζοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψαν την Καλλιθέα, είδαν τις όμορφες φωτογραφίες και δεν άργησαν να μας ζητήσουν να το επισκεφθούμε. Η ευκαιρία μας δόθηκε στην 1η Νοεμβρίου, μιας και από την επόμενη Τετάρτη ξεκινάει σεμινάριο Σπηλαιολογίας και θα αργούσαμε να έχουμε άλλη ευκαιρία.
Ο καιρός μας υποδέχτηκε συννεφιασμένος και έτσι παρέμεινε όλη τη μέρα, χωρίς βροχή ούτε στο σημείο που ήμασταν, ούτε στα υψίπεδα από τα οποία τροφοδοτείται το Φαράγγι. Για άλλη μια φορά οι προγνώσεις, μας χάρισαν μια μέρα δράσης που θα μπορούσαμε να χάσουμε αν απλώς βλέπαμε τον μολυβένιο ουρανό πάνω από τα βουνά της Ευρωστίνης.
Ξεκινήσαμε πρωί-πρωί κι έτσι νωρίς το απόγευμα είχαμε φτάσει στην έξοδο που είχαμε αφήσει το κάτω αυτοκίνητο.
Οι ασφάλειες ήταν σε καλή κατάσταση και με τις προσθήκες που έχουμε κάνει όσοι αγαπήσαμε αυτό το μέρος, προσφέρουν επιλογές και μειώνουν τις τριβές και τις φθορές στα σχοινιά. Κάναμε όλοι όλα τα άλματα, ακόμα και τα 7-8μετρα μαζί και οι προσφάτως Μυημένοι, με καλή θέση σώματος και σταθερότητα. Φαίνεται ότι η Νέδα με τα μπόλικα αλματάκια της λειτούργησε σαν προπόνηση και βοήθησε αποτελεσματικά σ αυτό.
Είχαμε μαζί μας κι άλλα εκτός απ’ αυτά που φορούσαμε , αλλά με τις προειδοποιήσεις που κάναμε για το κρύο που θα βρίσκαμε, όλοι είχαμε πάρει τα μέτρα μας και δεν χρειάστηκε κανείς κάτι παραπάνω.
Ήμασταν οκτώ άτομα ένας εκ των οποίων ήταν και ένας από αυτούς που εξερεύνησαν το φαράγγι κάπου δέκα χρόνια πριν, ο Θανάσης Πλαβούκος και οι: Αναστασία Στέφου, Νιόνια Μαλεφάκη, Άγγελος Βλαχόπουλος, Τάκης Καπλαντζής, Διονύσης Δρύλλιας, Σπύρος Ζαννιάς, και Γεράσιμος Κρεμμύδας.