16/06/2019 Φαράγγι Ίναχου

Κυριακή πρωί-πρωί ξεκινήσαμε πέντε μέλη μας και η μοναδική κοπέλα της παρέας, από τον ΣΠΕΛΕΟ, για να συναντήσουμε στη διασταύρωση του Νεοχωρίου πέντε μέλη της ομάδας ΟΔΕΥΩ και να κατέβουμε το Φαράγγι του Ίναχου.
Ξεκινήσαμε τις καταβάσεις έχοντας λιγοστό νεράκι να μας συνοδεύει, κάνοντας την πορεία μας άνετη, εκτός από το σημείο που είναι η μεγάλη κατάβαση των 27 περίπου μέτρων που δεν έχει βάθρα πιά. Εκεί θα πρέπει να βάλουμε ένα μόνιμο σχοινάκι δεξιά στον κεντρικό βράχο που να βοηθάει στην ανάβαση για το ρελέ, στο οποίο όταν το εξερευνούσαμε το 2011 και χρόνια μετά, απλώς κολυμπούσαμε και ανεβαίναμε λιγάκι. Τώρα έχει ανοίξει ένα κενό αριστερά του βράχου και αδειάζει σχεδόν όλο το νερό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε ασφάλειες εκεί, αλλά θέλει μελέτη, γιατί το νερό το χειμώνα θα είναι πολύ και ορμητικό από αυτό το στενό σημείο. Θα δούμε, πάντως για φέτος δε νομίζω ότι θα έχει άλλο, έστω και λίγο νερό για να το ξανακάνουμε.
Από το ρελέ αυτού του βράχου στήναμε και οδηγούμενη όταν θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, δένοντας σε κάποια δεντράκια στην κοίτη κάτω, τα οποία τα πήρε το νερό και δεν υπάρχουν πιά!
Συνεχίσαμε και μετά από 3-4 καταβάσεις, νωρίς το απόγευμα, φτάσαμε στο κάτω αυτοκίνητο έχοντας περάσει μια όμορφη μέρα παρέα με παλιούς και νέους φίλους, απολαμβάνοντας μια πορεία σε ωραία τοπία και μοναδικές γλυφές και βάθρες.
Τα μέλη της ομάδας από τον Θησέα: Απόλλων Θρασυβουλίδης, Γεράσιμος Κρεμμύδας, Γιώργος Ζαννιάς, Χρήστος Μπουγιώτας, Άγγελος Βλαχόπουλος. Από τον ΣΠΕΛΕΟ Ξένια Γεωργοπούλου. Από την ομάδα ΟΔΕΥΩ:Κούλης Σπυρίδων, Ιωαννίδης Ιωάννης, Λιόσης Ανδρέας, Πατσιάλος Χρήστος, Λάφης Νικόλαος.