27/12/2015 Φαράγγι Χάβου

Για τελευταία εξόρμηση για το 2015, είπαμε να κάνουμε μια μικρή, χαλαρή κατάβαση φαραγγιού και επιλέξαμε μια που να είναι σχετικά κοντά και όμορφη, το φαράγγι του Χάβου στα Καμπιά Ευβοίας.
Ξεκινήσαμε από Αθήνα το πρωί στις 08:00’ και στις 13:30 ήμασταν στα αυτοκίνητα και ετοιμαζόμασταν για τις φοβερές πέστροφες του φίλου Κώστα που έχει την ταβέρνα στην πλατεία του χωριού.
Βρήκαμε νερό αρκετό για να έχουμε δράση και για να κάνουμε τα δύο άλματα που μπορέσαμε. Γενικά οι βάθρες είχαν γεμίσει από φερτά και τα ίχνη από κάποιες γερές κατεβασιές ήταν προφανή. Η μεγάλη βάθρα είχε ίσα-ίσα το απαραίτητο βάθος για το άλμα που κάνουμε εκεί και αμέσως μετά, ένα περίπου μέτρο πιό πέρα ήταν αβαθής.
Την κατάβαση κάναμε οι: Γεράσιμος Κρεμμύδας, Τάκης Καπλαντζής, Διονύσης Δρίλλιας και ο γράφων, Άγγελος Βλαχόπουλος, μαζί μας όμως είχαμε και δύο κορίτσια, , την Μαίρη και την Κατερίνα που όσο χρόνο χρειαστήκαμε για να βγούμε, πέρασαν την ώρα τους γνωρίζοντας την περιοχή, μας διευκόλυναν με τη μεταφορά των αυτοκινήτων και τις ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Είχαμε μια ωραία ηλιόλουστη ημέρα και με πολύ καλή διάθεση ολοκληρώσαμε την εξόρμησή μας , αλλά και την δράση μας για φέτος.