13-11-16 Σεμινάριο Μύησης Φαραγγιών, Φαράγγι Χάβου

Μετά την παρουσίαση της Γεωλογίας την Παρασκευή και τον εμπλουτισμό και τις επαναλήψεις των τεχνικών στην οικοδομή το Σάββατο, την Κυριακή μπήκαμε πανέτοιμοι στο Φαράγγι του Χάβου στα Καμπιά Ευβοίας. Μαζί με τα άτομα του σχολείου μαζευτήκαμε άλλοι δέκα φτιάχνοντας μια μεγάλη κεφάτη παρέα και μπήκαμε ορεξάτοι-ες για να δούμε λίγο νερό. Όντως υπήρχε λίγο στην κοίτη, δυστυχώς όμως σύντομα χάθηκε στο υπέδαφος αφήνοντας το πεδίο κατάστεγνο. Αφού το νερό δεν μας έκανε τη χάρη, χωρίς να πτοηθούμε, συνεχίσαμε εκτελώντας τις ασκήσεις στο όμορφο πεδίο που με χαρά διαπιστώσαμε ότι ήταν αρκετά καθαρό, χωρίς τα σκουπίδια που βλέπαμε άλλες παλιότερες χρονιές όταν έπεφτε η στάθμη.
Προχωρώντας αργά και σταθερά φτάσαμε κάποια στιγμή στην τελευταία βάθρα πριν την έξοδο, η οποία κρατούσε νερό που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε. Στήσαμε εκεί μία αερογέφυρα και περάσαμε πάνω απ’ το νερό.
Συμπληρώσαμε επίσης δύο σημεία με αγκυρώσεις που θεωρήσαμε ότι συμβάλλουν στην εκπαίδευση, ένα στην πρώτη κατάβαση που οδηγεί στην παράκαμψη δεξιά που είχαμε τοποθετήσει παλιότερα και ένα στο τέλος απέναντι από το γερό διαμπερές.
Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και γρήγορα καταλήξαμε σε γνωστό ταβερνάκι για πέστροφες και λοιπά, αφού βεβαίως κάναμε τις απονομές των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης του Σεμιναρίου, που είναι οι: Αινίας Γιώτης, Αλέξανδρος Πουλάκης, Άρης Μουζακίτης, Κωνσταντίνος Τσιακμάκης, Μάρθα Δημάκη, Νικόλαος Σαριδάκης, Ρούλα Λιανού, Σωτήρης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Μπακογιάννης.
Ακολούθησαν απονομές Βεβαιώσεων Σπηλαιολογίας παλιότερων μελών, του Τάκη Καπλαντζή, Διονύση Δρίλλια και Βαγγέλη Μαρκόπουλου, που δεν τις είχαν παραλάβει και νωρίς το βραδάκι αναχωρήσαμε.
Και σ’ ανώτερα παιδιά!
Συγχαρητήρια στην νέα Φαραγγο-ομάδα και καλή σταδιοδρομία στη διάσχιση φαραγγιών, αλλά και στη Σπηλαιολογία για την οποία όλοι έδειξαν πολύ ενδιαφέρον!