ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΥΛΩΝ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 8-9/8/2015

Συνήθως τις κεντρικές εβδομάδες του Αυγούστου κάνουμε με την οικογένεια διακοπές στο εξοχικό μας στο Λουτράκι. Ευκαιρία λοιπόν να κατέβουμε τα γύρω φαράγγια για να ξεμουδιάζουμε από τις ξαπλώστρες κάνοντας λίγο προπόνηση, αλλά και για να δούμε τις ασφαλίσεις για τίποτα διορθώσεις-συμπληρώματα.
Σάββατο πρωί πήγαμε στο Μύλων οι Γεράσιμος Κρεμμύδας, Χριστίνα Μπαζίνη, Ξενοφώντας Ντάνης και ο γράφων Άγγελος Βλαχόπουλος.
Η πεζοπορική ανάβαση μας έψησε λιγάκι, αλλά μόλις μπήκαμε στα δέντρα δροσιστήκαμε κάπως. Ο δρόμος παραμένει κλειστός για αυτοκίνητα σε δύο σημεία, ένα είναι από μία κατολίσθηση στο μέσον της πορείας μέχρι την είσοδο και το δεύτερο εκεί που αφήνουμε το δρόμο και μπαίνουμε στο μονοπάτι αριστερά έχει μία πολύ μεγάλη νεροτριβή από το νερό που μπαίνει στην κοίτη του φαραγγιού, που τον έχει κόψει. Κανένα ίχνος επισκευής δεν φαίνεται και ίσως να μην υπάρχει ενδιαφέρον να φτιαχτεί. Άλλωστε ο περυσινός χειμώνας έκανε πολύ μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή και ίσως απασχόλησε τα συνεργεία πολύ για να ασχοληθούν και με αυτό το δρομάκο.
Η Χριστίνα που μπήκε πρώτη φορά σε πραγματικό πεδίο μετά την οικοδομή, τα πήγε μιά χαρά και η κατάβαση εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς απρόοπτα. Οι αγκυρώσεις παραμένουν όπως ήταν και η αρχή της μεγάλης κατάβασης δεν έχει πιά ανάγκη αντικατάστασης του ιμάντα που συνδέει την αλυσίδα με μιά επί πλέον αγκύρωση μιάς και από το Πάσχα έχουμε τοποθετήσει επί πλέον βύσμα με πλακέτα και ανοξείδωτο ωμέγα.


Την επομένη προστέθηκε στην παρέα μας ο Τάσος Κειβανίδης για να κατέβουμε την Καλλιθέα.
Μεγάλη ευλογία αυτό το φαράγγι που είναι τόσο κοντά μας και με νερό όλο το χρόνο!
Μπήκαμε με την άνεσή μας κατά το μεσημέρι και βγήκαμε νωρίς το απόγευμα κάνοντας μια ομαλότατη πορεία με τη Χριστίνα πάλι να τα πηγαίνει μιά χαρά, κάνοντας και μερικά άλματα. Οι υπόλοιποι όπως είναι φυσικό, βουτήξαμε από όπου ήταν δυνατόν να γίνει άλμα, παραλείποντας μόνο τα ακραία.
Το νερό ήταν μέτριο σε ποσότητα, όπως το ξέρουμε αυτή την εποχή, με θολούρα πρίν ακόμη το πατήσουμε, από τις αρχικές βάθρες.
Προσθέσαμε μία παράκαμψη στην τρίτη πρίν από το τέλος κατάβαση, πού μας είχε μπεί στο μάτι από καιρό γιατί είχαμε κάποιες απώλειες σε σχοινιά στο παρελθόν, ιδίως από γλιστρήματα που χτύπαγαν απότομα το σχοινί με τάση στην τραχιά επιφάνεια του βράχου. Πιστεύω ότι είναι εκτός νερού και θα αντέξει το χειμώνα, θα το δούμε.