21/05/2016 Βάραθρο Σκούρτων 2

Το Σάββατο 21/5 το πρωί, ήρθε ο Τάκης Καπλαντζής από το σπίτι μου και φύγαμε για να συναντήσουμε τον Θανάση Πλαβούκο στην Φυλή, με σκοπό να βρούμε ένα βάραθρο για το οποίο είχε πληροφορίες από ανθρώπους της περιοχής.
Φτάσαμε στο μέρος που θα ψάχναμε και ξεκινήσαμε την περιπλάνηση όπως έλεγαν οι πληροφορίες. Αφού περάσαμε πάνω από ώρα χτενίζοντας την συγκεκριμένη κατεύθυνση, αποφασίσαμε να κάνουμε έρευνα και προς άλλες μεριές που φαινόντουσαν ενδιαφέρουσες.
Με κέντρο μια δολίνη που ήταν κοντά στο αυτοκίνητο ξεμακρύναμε αρκετά και ενώ βρισκόμασταν σε πορεία επιστροφής στο αυτοκίνητο, κρατώντας οπτική επαφή μεταξύ μας, ο Τάκης βρήκε το σπήλαιο με τα χαρακτηριστικά που μας το περιέγραψαν. Ένα σταυρό χτισμένο στο πλάι και κλαδιά από πάνω. Αυτό που δεν μας είχαν πεί, ήταν ότι βρήκαμε δύο βύσματα καρφωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι έχουν κάνει την κατάβαση. Γρήγορα φέραμε τα υλικά και κατεβήκαμε οκτώ περίπου μέτρα κάθετης πορείας και πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για κλασική διάκλαση που πρός τη μία κατεύθυνση ήταν κλειστή και προς την άλλη συνεχίζει σε στενό πέρασμα που επειδή δεν είχαμε φόρμες δεν κατεβήκαμε μέχρι το τέλος. Μένει να το ξαναδούμε κάποια στιγμή.
Άγγελος Βλαχόπουλος