2/12/17 Έρευνα πεδίου στο Αρτεμίσιο

Το Σάββατο το πρωί φύγαμε με τον Τάκη Καπλαντζή για το βουνό Αρτεμίσιο, πράγμα που από καιρό συζητούσαμε να κάνουμε. Η καταγωγή του από το Άργος του είχε φέρει μέσω των συγγενών του κάποιες πληροφορίες για σπήλαια και ένα φαράγγι στην περιοχή και έτσι αποφασίσαμε ότι αξίζει να κάνουμε μια έρευνα στο πεδίο.
Περνώντας την πόλη του Άργους, δεν παραλείψαμε μία επίσκεψη στην Πυραμίδα και συνεχίσαμε αναζητώντας τα στοιχεία που είχαμε, ξεκινώντας από το φαράγγι που διαπιστώσαμε ότι δεν έχει τεχνικές καταβάσεις. Κρατάμε μια επιφύλαξη μήπως δεν πήγαμε στο σωστό σημείο, αλλά χωρίς να χάσουμε χρόνο συνεχίσαμε με την έρευνα για σπήλαια. Σταθήκαμε τυχεροί, γιατί στην περιπλάνησή μας πετύχαμε έναν βοσκό της περιοχής, τον Κώστα, που μας βοήθησε να πάμε στα σημάδια μας, αλλά το κορυφαίο ήταν ότι βγήκαν συγγενείς με τον Τάκη!
Βρήκαμε το βάραθρο που ψάχναμε, αλλά βρήκαμε επίσης και βιομηχανικά βύσματα τοποθετημένα, οπότε πήραμε το στίγμα και φύγαμε. Συνεχίσαμε τις έρευνες περπατώντας, ψάχνοντας και αργά το απόγευμα, μετά από το ανάλογο τσιμπούσι, επιστρέψαμε έχοντας πληροφορίες και επαφές για επόμενες εξορμήσεις.
Άγγελος Βλαχόπουλος