13-14/6/20 Φαράγγια Ίναχου και Μύλων

Με πολύ λίγο νεράκι μας υποδέχτηκε ο Ίναχος το πρωί του Σαββάτου και μάλλον ήταν η τελευταία φορά που το κατεβήκαμε για την εποχή.
Μαζευτήκαμε δέκα άτομα, τρείς από Καλαμάτα, ο Γιώργος Εξηνταβελώνης, η Πολίνα Ορφανίδου, κι ο Γιώργος Στεφανούρης. Πέντε ήταν της ομάδας ΟΔΕΥΩ, ο Ανδρέας Λιόσης, ο Παναγιώτης Σαλτζής, ο Μανώλης και Αντώνης Βασιλάκης η Δανάη Σγουρέα και τέλος ο Ανδρέας Βαλλογιάννης και εγώ.
Σύντομα αρχίσαμε τις μπόλικες καταβάσεις που έχει το φαράγγι μέχρι το ύψος του Νεοχωρίου όπου είχαμε αφήσει τα κάτω αυτοκίνητα. Το ξεκίνημα της ιστορίας του φαραγγιού μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.fhs.gr/gr/forum/viewtopic.php?f=24&t=2331#p12886
Το πρώτο κομμάτι της πορείας έχει μικρούς απανωτούς καταρράκτες και από τη μέση και μετά ξεκινάνε μεγαλύτερα κατεβάσματα 15-20 μέτρων. Μεγαλύτερο είναι ένα 35άρι περίπου, που ακολουθείται αμέσως μετά από ένα 25άρι. Εκεί κάτω στην κοίτη υπήρχε ένα δεντράκι που στήναμε μια οδηγούμενη κατάβαση αλλά δεν υπάρχει πια, νικημένο από τις κατεβασιές των τελευταίων ετών.


Την Κυριακή πήγαμε με τον Ανδρέα Βαλλογιάννη στο Μύλων όπου συναντήσαμε εκτός από διάφορες ομάδες και μερικά μέλη του Συλλόγου.

Άγγελος Βλαχόπουλος