11/7/2020 Φαράγγι Σεργούλας

Περάσαμε μια όμορφη μέρα, ηλιόλουστη και με ωραία παρέα.
Στο σημείο που είχε γίνει η κατολίσθηση πριν χρόνια, κάναμε τον κόπο να πάρουμε μαζί μας τρυπάνι για να κάνουμε τις βελτιώσεις.
Διαπιστώσαμε ότι το μέρος έχει γίνει πολύ δημοφιλές και έρχεται πολύς κόσμος το καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι με γνώσεις αρματώματος.
Έχουν βάλει σχοινιά με κόμπους μέχρι τα μισά και πλέον και σίγουρα μέχρι την κατολίσθηση όπου βρήκαμε αρμάτωμα. Μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει ασφάλειες που τοποθέτησαν δικοί μας και απλώς να έδεσαν τα σχοινιά τους πάνω. Πήρα μια πλακέτα που είχε τοποθετηθεί σε ένα μετρίων διαστάσεων βράχο και την μετέφερα στο αριστερό τοίχωμα. Πιστεύω ότι αυτός ο βράχος θα κατέβει κάποια στιγμή κι αυτός όπως τόσοι άλλοι στο μέρος εκείνο και δεν θα ξεχάσω κάπου στο 2005, όταν είχαμε αρματώσει εκεί ένα βράχο σαν μικρό αυτοκίνητο και μετά από 2-3 χρόνια τον βρήκαμε πιό κάτω με την πλακέτα στην κορυφή!
Πάντως εκτός από το πρώτο σημείο δεν πειράξαμε τίποτα άλλο και έχει αποκατασταθεί πιά η ασφαλής κατάβαση. Μετά από λίγο είδαμε και κάποια σίδερα σαν Βία Φεράτα, κάποια Π στερεωμένα στα βράχια και πάλι σχοινιά κλπ.


Η ομάδα: Γεράσιμος Κρεμμύδας, Χρήστος Μπουγιώτας, Κων/νος Τράμπας, Νίκος Κοίλος, Αλέξανδρος Ασημακόπουλος και Άγγελος Βλαχόπουλος.
Και μερικές ακόμη φωτογραφίες από τη μηχανή του Νίκου.