13/11/2021 Ημερίδα Μύησης στις τεχνικές Σπηλαιοδιάσωσης

Για να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τη Σπηλαιοδιάσωση και να δημιουργηθεί ένας έστω και μικρός πυρήνας στο Σύλλογο που να έχει εξασκήσει μέρος των τεχνικών, ώστε μελλοντικά να συμμετέχει σε Ασκήσεις και εκπαιδεύσεις της Ομοσπονδίας, οργανώσαμε αυτή την Ημερίδα.
Μετά από μια εισαγωγή για τα υλικά και τη χρήση τους, ξεκινήσαμε με την ανύψωση και ανάρτηση του “φορείου” σε οριζόντια τραβέρσα με δύο τρόπους και το πέρασμά του από εμπόδια που θα μπορούσε να είναι κόμπος, παράκαμψη κλπ. Την άσκηση εκτέλεσαν όλα τα μέλη της ομάδας με σπηλαιολογική παιδεία.
Έπειτα μεταφέραμε το “φορείο” σε μια διάταξη τύπου ‘Π’. Ανάβαση με αντίβαρο στο αριστερό κάθετο του Π, μέχρι την γωνία πάνω, τραβέρσα στη δεξιά γωνία, και κατάβαση στην δεξιά κάτω πλευρά του Π.
Οι οδηγίες έγιναν κατανοητές, όλες τις τεχνικές τις εκτέλεσαν τα παιδιά και η άσκηση πήγε όπως έπρεπε. Το “φορείο” μας ήταν η σπηλαιολογική ζώνη του θύματος.
Πιστεύω και ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές μελών μας και ευχαριστούμε τους φίλους που συνέδραμαν.