18 &19 Μαΐου 2024 Σεμινάριο Β’ Σπηλαιολογίας, Κοσμάς Αρκαδίας

Η τελευταία εξόρμηση του Σεμιναρίου, έγινε στο γνωστό σε μας σπήλαιο, που έχουμε εξερευνήσει πριν λίγα χρόνια, με μέγιστο βάθος 215μέτρα στον ένα κλάδο και περίπου 150, στον δεύτερο.
Κατεβήκαμε στο βαθύτερο σημείο, μοιράζοντας τις καταβάσεις ανάμεσα στους τρείς νέους μας αρματωτές, που ανταπεξήλθαν μια χαρά και με ενθουσιασμό.
Με λίγο περισσότερο χρόνο για περιήγηση, είδαμε πράγματα που τα είχαμε προσπεράσει κάπως δίνοντας περισσότερη σημασία στην εξερεύνηση, όταν πρωτομπήκαμε. Στα κατώτερα σημεία τα τοιχώματα είναι καλυμμένα από ασβεστιτικές κρυσταλλικές μορφές και σε αρκετά σημεία είναι ολόκληροι όγκοι, όλοι διαπερατοί από ένα ισχυρό φώς. Πήραμε μερικές φωτογραφίες από το διάκοσμο, αναμνηστικές από τη συντροφιά και πήραμε το δρόμο για πάνω.
Ο καθένας ξεαρμάτωσε το κομμάτι του και βγήκαμε στο βασίλεμα του ήλιου στην επιφάνεια.
Την επόμενη ημέρα κάναμε τον απολογισμό του σχολείου και τις εξετάσεις, αφιερώνοντας χρόνο σε απορείες και συζητήσεις για τις τεχνικές και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση που μας ενδιαφέρει.
Καταλήξαμε σε γνωστή μας ταβέρνα φίλων, που μας έχουν πάει σε νέες σπηλιές και μας έχουν δώσει επαφές για ακόμα περισσότερες εξερευνήσεις στην περιοχή.
Καλή πρόοδο στα νέα στελέχη!